Takläggning i Kungsör

Går du i tankar om att lägga om ditt tak? Då är det hög tid att du kontaktar oss. Vi är en professionell och pålitlig takläggningsfirma med mångårig erfarenhet av takrenovering och omläggning. Vi är baserade i Kungsör, Sörmland och arbetar i områden som Kungsör, Västmanland, Skillinge, Malmberga, Himmelsberga, Hagsta, Norrby, Torpaslätt, Östertibble, Dammen, Råsta och Granhammar. Med vår hjälp blir ditt takbyte snabbt och smidigt.

Takbyten

Vi har bytt tak på flerfamiljshus, villor, kommersiella lokaler och mycket mer!

Takrenovering

Under våra år som aktiva har vi renoverat tak på de flesta typer av fastigheter.

Takomläggning

Vi har tillgång till ett arbetslag bestående av personal med specialistkunskap inom takläggning.

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.

Behöriga

Certifierade medarbetare

Snabb service

Vi återkommer så fort som möjligt

ROT-avdrag

30% av arbetskostnaden dras av

Takläggare i Kungsör, Västmanland & Stockholm

Takarbeten i hela Västmanland, Skillinge, Malmberga, Himmelsberga, Hagsta, Norrby, Torpaslätt, Östertibble m.m.

Taket slits i alla väder

I Sverige har vi kalla vintrar som sliter på taken med snö och kalla vindar. Taken slits även på sommaren när solen ligger på. Därför måste du kontrollera taken med jämna mellanrum. Våra kompetenta medarbetare gör gärna en första besiktning för att se om du behöver ett takbyte. Ibland kan det även räcka med en enklare takrenovering.

Vi har en nära dialog med dig som kund

Ett takbyte kan vara ett ganska omfattande arbete och vi vill att det ska gå så smidigt som möjligt. Därför har vi ett nära samarbete med våra kunder och finns alltid tillgängliga för frågor. Om det sker några oförutsedda händelser meddelar vi det så snart som möjligt. Vi är vana vid förseningar och kommer då fram till flexibla lösningar.

Kunskap om flera olika material

Som takläggare har vi kunskap om flera olika material som används för tak. Det kan vara allt från papp och tegel till betong. Vi ser också vilket material som är bäst lämpat för ditt tak. Det är många olika faktorer som spelar roll och vi har koll på vad som fungerar.

Kontakta oss om du har frågor

Vill du komma ett steg närmare ett nytt tak kan du börja med att höra av dig till oss. Vi svarar gärna på frågor om takbyten, takrenoveringar och allt annat som kan komma på tal. Hos oss står alltid du som kund i fokus.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa takrenovering

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar
Nicklas 2

Nicklas
– Samordnare

Telefon: 010-555 89 73
E-mail: offert@taklaggaren.com

Vi skickar gärna ut en offert

Om du vill veta hur mycket en takomläggning skulle kosta kan vi gärna ta fram ett kostnadsförslag för din fastighet. Vi har inga fasta priser utan baserar priset på vad som måste åtgärdas på just ditt tak. Sedan kan du tänka över ditt kostnadsförslag i lugn och ro.

Skickliga medarbetare med ett stor kompetens

Vi är väldigt stolta över vårt skickliga team med stor kompetens inom takläggning. Vi har stor kapacitet och kan ta oss an uppdrag och förfrågningar i alla storlekar. Är du privatkund har du dessutom möjlighet att utnyttja ROT-avdraget i samband med att vi lägger om ditt tak.

Vanliga frågor

Läs vanliga frågor som uppkommer kring Takläggning

En vanlig fråga vi får är hur mycket det egentligen kostar att renovera taket? Det kan bero på flera faktorer så som val av material och hur stor skadan är. Sedan beror det även på vilken takläggare ni väljer. För en mer exakt prissättning så rekommenderar vi att ni kontaktar Takläggaren i Stockholm så kommer vi förbi på ett kostnadsfritt besök.

Livslängden på ert tak kan skifta beroende på vilket takmaterial ni har installerat. Tegelpannor håller vanligtvis upp till 50 år medan betong och plåt 40 år. Sedan finns det papptak som har en kortare livslängd på 25 år. Det bästa tipset för att förlänga är genom att regelbundet underhålla taket.

Behöver man ha en takstege installerat på taket? Svaret är ja. Du behöver ha taksäkerhet utefter regler som är utsatta av boverket. Det är till för att yrkesmän så som takläggare eller takskottare ska kunna beträda taket utan utsättas för skador. Om ni behöver hjälp med att installera taksäkerhetsanordningar så kontakta Takläggaren i Stockholm så ser vi över hur vi kan hjälpa er.

Inte alla känner till att takbyten är ROT-berättigade. Så länge det är en bostadsrätt och du är en privatperson så kan du sänka kostnaden på arbetskostnaden med 30%. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta oss eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Alla tak behöver med åren skötas om även plåttak. Idag installeras nya tak som har korrosionsskydd med ytskikt som motverkar rost. Men om skyddet skadas så kan korrosionen uppstå. Därför bör ni underhålla taket regelbundet oavsett vilket takmaterial ni har.

Om ni har märkt att taket har börjat läcka så absolut dags att lägga om taket. Men helst vill man utföra en takläggning redan innan detta sker. Du kan hålla utkik för skadade takpannor, mossa eller fuktfläckar på vinden.

Det kan bero på flera faktorer så som val av material och hur stor skadan är. Sedan beror det även på vilken takläggare ni väljer. För en mer exakt prissättning så rekommenderar vi att ni kontaktar Takläggaren i Stockholm så kommer vi förbi på ett kostnadsfritt besök

Det kan vara svårt för ett otränat öga för att se om taket är tätt då många skador som kan uppkomma håller sig gömda under teglet vid läkten. Men ni kan undersöka om innertaket har fuktfläckar eller om det är fuktigt vid skorstenen. Om ni är osäkra så kan ni kontakta Takläggaren i Stockholm så kommer en av våra takmontörer förbi och ser över taket.

Det beror helt på projektet och hur gammalt teglet är. Om det endast är pappen som är skadad och takpannorna fortfarande är unga och hela så kan de återanvändas. Men om de är över femton år gamla så rekommenderar vi att passa på att lägga om nya.

Även om bägge är takpannor så finns det skillnader mellan betong och tegel. Tegel har en längre livslängd och behåller sin färg längre. Men de är även tyngre så ibland kan betongpannor vara ett bättre val. Sedan är även betong billigare och kan färgas om i flera färger. Om ni behöver hjälp med att välja så kan ni kontakta oss.

Bland plåt, tegel, betong så brukar man säga ungefär 40 till 60 år innan man bör byta om taket helt. Vid papptak så gäller det cirka 20-30 år. Men om ni underhåller taket väl så kan de hålla ännu längre! Framförallt bör ni hålla taket rent från mossa som kan orsaka fuktskador.

Inte alla känner till att takbyten är ROT-berättigade. Så länge det är en bostadsrätt och du är en privatperson så kan du sänka kostnaden på arbetskostnaden med 30%. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta oss eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Det finns inget enkelt svar på frågan då det beror helt på förutsättningarna. Men generellt bör man renovera eller byta ut taket efter cirka 20 till 30 år. I många fall tror man att taket är i gott skick då takpannorna ser bra ut men det kan finnas osynliga skador på läkten.

Det beror på om takrenoveringen innefattar att byta husets storlek eller karaktär. Exempelvis om ni endast ska byta ut material så behövs det inte. Men om ni ska t.ex installera en ny våning eller plan så kan ni behöva ansöka om bygglov. Vi rekommenderar att ni kollar med er kommun eller kontaktar oss om ni är osäkra.

Du behöver ha taksäkerhet utefter regler som är utsatta av boverket. Det är till för att yrkesmän så som takläggare eller takskottare ska kunna beträda taket utan utsättas för skador. Om ni behöver hjälp med att installera taksäkerhetsanordningar så kan ni ta kontakt med våra takmontörer.

Det kan vara svårt för ett otränat öga för att se om det är dags för ett takbyte. Men det finns del ni kan hålla utkik för. Bl.a. om tegel- eller betongpannor är spruckna, om det finns mossa eller fuktfläckar på undertaket. Ni kan även känna av mögellukt i vinden.

Det beror på om takbytet innefattar att ändra husets storlek eller karaktär. T.ex om ni endast ska byta ut takbeläggningen så behövs det inte. Men om ni ska exempelvis installera en takkupa så kan ni behöva ansöka om bygglov. Vi rekommenderar att ni kollar med er kommun eller kontaktar oss om ni är osäkra.

Du kan som privatperson dra ned kostnaden på takbytet genom att ansöka för ROT-avdraget. Det innebär att du kan sänka kostnaden på arbetskostnaden med 30% för takläggaren.

Du behöver ha taksäkerhet utefter regler som är utsatta av boverket. Det är till för att yrkesmän så som takläggare eller takskottare ska kunna beträda taket utan utsättas för skador. Om ni behöver hjälp med att installera taksäkerhetsanordningar så kontakta Takläggaren i Stockholm så ser vi över hur vi kan hjälpa er.

Hur mycket kostar det att byta eller laga taket?

En vanlig fråga vi får är hur mycket det egentligen kostar att renovera taket? Det kan bero på flera faktorer så som val av material och hur stor skadan är. Sedan beror det även på vilken takläggare ni väljer. För en mer exakt prissättning så rekommenderar vi att ni kontaktar Takläggaren i Stockholm så kommer vi förbi på ett kostnadsfritt besök.

Hur länge håller taket?

Livslängden på ert tak kan skifta beroende på vilket takmaterial ni har installerat. Tegelpannor håller vanligtvis upp till 50 år medan betong och plåt 40 år. Sedan finns det papptak som har en kortare livslängd på 25 år. Det bästa tipset för att förlänga är genom att regelbundet underhålla taket.

Behöver man ha en takstege på huset?

Behöver man ha en takstege installerat på taket? Svaret är ja. Du behöver ha taksäkerhet utefter regler som är utsatta av boverket. Det är till för att yrkesmän så som takläggare eller takskottare ska kunna beträda taket utan utsättas för skador. Om ni behöver hjälp med att installera taksäkerhetsanordningar så kontakta Takläggaren i Stockholm så ser vi över hur vi kan hjälpa er.

Är takrenoveringar ROT-berättigade?

Inte alla känner till att takbyten är ROT-berättigade. Så länge det är en bostadsrätt och du är en privatperson så kan du sänka kostnaden på arbetskostnaden med 30%. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta oss eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Recensioner

Se vad våra kunder säger

Mats T
Västerhaninge
Read More
Takläggaren i Stockholm bytte ut vårt tak till villan i Västerhaninge. De la ny papp, läkt, betongplattor samt goda plåtarbeten. Ända från små detaljer till helheten så ser taket välgjort ut. Arbetet blev även gjort under överenskommen tid och efter projektet var klart så städade de upp efter sig.
Johnny B
Södertälje
Read More
Vi anlitade Takläggaren i Stockholm för ett nytt tegeltak och tätskikt till vårt radhus ute i Södertälje. Arbetet sköttes både snabbt och effektivt inom överenskommen kostnad och tid. Vi var framförallt nöjda med projektledaren Dennis som svarade på våra frågor och funderingar.
Leif P
Nynäshamn
Read More
Vi fick hjälp från Takläggaren i Stockholm när vi upptäckte att taket behövde nya vindskivor och ommålning av husfasaden. Vi är mycket nöjda med resultatet och kan starkt rekommendera firman. De var både snabba med återkoppling vid frågor och erbjöd fri offert.

Våra senaste Projekt

Axplock av våra takprojekt i Stor-Stockholm

takprojekt i huddinge

Renovering Takkupa Huddinge

Totalrenovering av villatak med nybyggnation av takkupa ute vid Huddinge, Stuvsta.

snorasskyds

Snörasskydd BRF Högdalen

Omläggningen av taksäkerhet till BRF i Bandhagen med nytt snörasskydd som skyddar från snö och is.

tegelpanna tak stockholm

Omläggning taktegel Hägersten

Omläggning av tegelpannor, vindskivor och läkt till hus i Hägersten.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa takrenovering

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar
Nicklas 2

Nicklas
– Samordnare

Telefon: 010-555 89 73
E-mail: offert@taklaggaren.com

Nicklas 2

Vill du bli kontaktad?