Takläggaren

Takläggare i Enskede & Älvsjö

Vi är en välrenommerad takläggningsfirma som är verksam i hela Stockholm, men fokus på Enskede och Älvsjö. Våra hantverkare är välutbildade och erfarna med öga för säkerhet och kvalitet. Vi är en mångsidig firma som kan utföra alla typer av takarbeten i bl.a. Tallkrogen, Östberga, Gubbängen, Stureby, Svedmyra, Örby, Liseberg, Långbro, Vantör och Årsta. Kontakta oss för en gratis offert idag!

Takbyten

Våra kunder hittas bland stora & små företag, bostadsrättsföreningar samt privatpersoner.

Takomläggning

När du kontaktar oss får du återkoppling inom 48 timmar. Vi bokar in ett kostnadsfritt besök och ger en gratis offert.

Takrenovering

Vi renoverar: tegelpannor, betongpannor, papperstak, plåttak, shingel & serumtak.

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.

Behöriga

Certifierade medarbetare

Snabb service

Vi återkommer så fort som möjligt

ROT-avdrag

30% av arbetskostnaden dras av

Certifierade Takläggare i Enskede & Älvsjö

Takarbeten i bl.a. Gamla Enskede, Tallkrogen, Östberga, Gubbängen, Stureby, Svedmyra & Årsta m.fl.

Din takläggare i Enskede och Älvsjö

Vi är en kvalitetssäkrad och mångsidig takläggningsfirma som vänder sig till dig i Gamla Enskede, Tallkrogen, Östberga, Gubbängen, Stureby, Svedmyra, Örby, Liseberg, Långbro, Vantör och Årsta. Vår offert är alltid detaljerad och fullständig. Fråga oss om ROT-avdrag!

Kontakta oss för alla dina takjobb!

Våra skickliga takläggare har gedigen erfarenhet inom ombyggnad, nybyggnad och renoveringsbranschen. Med bas söder om Stockholm samarbetar vi vid stora byggen, små reparationer och allt däremellan. Vi kan tak. Med en seriös och professionell firma känns även de största takjobben effektiva och lätthanterliga. Överlåt ditt tak i trygga händer, kontakta oss för en offert redan idag!

En professionell och erfaren firma som garanterar ett väl utfört arbete

Ett tak som ska vara tryggt och hållbart måste vara lagt av en professionell, välutbildad takläggare. Utan de rätta kunskaperna riskerar takläggning att orsaka allvarliga skador på både fastigheten och personen som gör den. Vi är uppdaterade om alla de bästa lösningarna på marknaden och kan erbjuda ekonomiska, säkra lösningar som aldrig kompromissar med kvaliteten eller utförandet.

Certifierad & väletablerad takfirma i södra Stockholm

Få saker kan orsaka så stora problem för en fastighet som ett undermåligt utfört takjobb. Men med en certifierad, väletablerad firma har du garantier för att arbetet blir smidigt genomfört och håller vad det lovar. Alltefter kundens önskemål ger vi gärna råd om vilka material som passar bäst för just din fastighet och vi kan erbjuda smarta och välbeprövade helhetslösningar som kvalitetssäkrar ditt tak långt in i framtiden. Vi försäkrar oss om att kunden är hundra procent nöjd med vårt takarbete och alltid kan känna sig trygg i att vända sig till oss för ett jobb utfört med omsorg, ansvar och högsta kvalitet.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa takrenovering

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar
Nicklas 2

Nicklas
– Samordnare

Telefon: 010-555 89 73
E-mail: offert@taklaggaren.com

Lägga om Tak

Vi arbetar med alla olika typer av material såsom betongpannor, tegelpannor, plåttak, papptak, shingel och sedumtak. Tack vare våra goda kontakter med Sveriges främsta takleverantörer kan vi erbjuda material som alltid är av högsta kvalitet, anpassade för vårt nordiska klimat, till fördelaktiga priser. Vi utför jobbet från början till slut och kungör oss om att kunden är hundra procent nöjd med vårt arbete.

Renovera Tak

Vi genomför gratis besiktningar av tak i Enskede och Älvsjö. Underhållning är nyckeln till ett tak som håller sig snyggt och intakt i flera decennier. Att renovera i tid för att undvika att byta ut taket är ett smart beslut för både miljön och plånboken. Våra kunder är stora och små företag, bostadsrättsföreningar och privatkunder. Vi uträttar alltifrån små reparationer som taktvätt och takmålning. Vi har den rätta kompetensen vilken är oundgänglig för att jobbet ska utföras rätt och säkert enligt alla regler och normer.

Byta Tak

Vänd er till oss för takbyten i bland annat Gamla Enskede, Tallkrogen, Östberga, Gubbängen, Stureby, Svedmyra, Örby, Liseberg, Långbro, Vantör och Årsta! Vi är väletablerade i området med god lokalkännedom och nöjda kunder. Vi är väldigt stolta över våra fina betyg och referenser. Har du en fastighet men i andra delar i Söderort, så kan våra plåtslagare och takmontörer göra takbytet, vi har bl.a takläggare i Nacka & Saltsjö-Boo i östra Stockholm som kan laga och reparera just er takbeklädnad på ett fackmannamässigt sätt.

Kontakta oss för ett kostnadsfritt besök och offert

När du vänder er till oss återkopplar vi inom 48 timmar och erbjuder lösningar efter dina preferenser, utan att du förbinder dig till någonting. Vi är lyhörda för kundens önskemål och tydliga i vår kommunikation. När du anlitar oss vet du exakt vad du får och vi utför hela jobbet utan krångel.

Vanliga frågor

Läs vanliga frågor som uppkommer kring Takläggning

En vanlig fråga vi får är hur mycket det egentligen kostar att renovera taket? Det kan bero på flera faktorer så som val av material och hur stor skadan är. Sedan beror det även på vilken takläggare ni väljer. För en mer exakt prissättning så rekommenderar vi att ni kontaktar Takläggaren i Stockholm så kommer vi förbi på ett kostnadsfritt besök.

Livslängden på ert tak kan skifta beroende på vilket takmaterial ni har installerat. Tegelpannor håller vanligtvis upp till 50 år medan betong och plåt 40 år. Sedan finns det papptak som har en kortare livslängd på 25 år. Det bästa tipset för att förlänga är genom att regelbundet underhålla taket.

Behöver man ha en takstege installerat på taket? Svaret är ja. Du behöver ha taksäkerhet utefter regler som är utsatta av boverket. Det är till för att yrkesmän så som takläggare eller takskottare ska kunna beträda taket utan utsättas för skador. Om ni behöver hjälp med att installera taksäkerhetsanordningar så kontakta Takläggaren i Stockholm så ser vi över hur vi kan hjälpa er.

Inte alla känner till att takbyten är ROT-berättigade. Så länge det är en bostadsrätt och du är en privatperson så kan du sänka kostnaden på arbetskostnaden med 30%. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta oss eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Alla tak behöver med åren skötas om även plåttak. Idag installeras nya tak som har korrosionsskydd med ytskikt som motverkar rost. Men om skyddet skadas så kan korrosionen uppstå. Därför bör ni underhålla taket regelbundet oavsett vilket takmaterial ni har.

Om ni har märkt att taket har börjat läcka så absolut dags att lägga om taket. Men helst vill man utföra en takläggning redan innan detta sker. Du kan hålla utkik för skadade takpannor, mossa eller fuktfläckar på vinden.

Det kan bero på flera faktorer så som val av material och hur stor skadan är. Sedan beror det även på vilken takläggare ni väljer. För en mer exakt prissättning så rekommenderar vi att ni kontaktar Takläggaren i Stockholm så kommer vi förbi på ett kostnadsfritt besök

Det kan vara svårt för ett otränat öga för att se om taket är tätt då många skador som kan uppkomma håller sig gömda under teglet vid läkten. Men ni kan undersöka om innertaket har fuktfläckar eller om det är fuktigt vid skorstenen. Om ni är osäkra så kan ni kontakta Takläggaren i Stockholm så kommer en av våra takmontörer förbi och ser över taket.

Det beror helt på projektet och hur gammalt teglet är. Om det endast är pappen som är skadad och takpannorna fortfarande är unga och hela så kan de återanvändas. Men om de är över femton år gamla så rekommenderar vi att passa på att lägga om nya.

Även om bägge är takpannor så finns det skillnader mellan betong och tegel. Tegel har en längre livslängd och behåller sin färg längre. Men de är även tyngre så ibland kan betongpannor vara ett bättre val. Sedan är även betong billigare och kan färgas om i flera färger. Om ni behöver hjälp med att välja så kan ni kontakta oss.

Bland plåt, tegel, betong så brukar man säga ungefär 40 till 60 år innan man bör byta om taket helt. Vid papptak så gäller det cirka 20-30 år. Men om ni underhåller taket väl så kan de hålla ännu längre! Framförallt bör ni hålla taket rent från mossa som kan orsaka fuktskador.

Inte alla känner till att takbyten är ROT-berättigade. Så länge det är en bostadsrätt och du är en privatperson så kan du sänka kostnaden på arbetskostnaden med 30%. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta oss eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Det finns inget enkelt svar på frågan då det beror helt på förutsättningarna. Men generellt bör man renovera eller byta ut taket efter cirka 20 till 30 år. I många fall tror man att taket är i gott skick då takpannorna ser bra ut men det kan finnas osynliga skador på läkten.

Det beror på om takrenoveringen innefattar att byta husets storlek eller karaktär. Exempelvis om ni endast ska byta ut material så behövs det inte. Men om ni ska t.ex installera en ny våning eller plan så kan ni behöva ansöka om bygglov. Vi rekommenderar att ni kollar med er kommun eller kontaktar oss om ni är osäkra.

Du behöver ha taksäkerhet utefter regler som är utsatta av boverket. Det är till för att yrkesmän så som takläggare eller takskottare ska kunna beträda taket utan utsättas för skador. Om ni behöver hjälp med att installera taksäkerhetsanordningar så kan ni ta kontakt med våra takmontörer.

Det kan vara svårt för ett otränat öga för att se om det är dags för ett takbyte. Men det finns del ni kan hålla utkik för. Bl.a. om tegel- eller betongpannor är spruckna, om det finns mossa eller fuktfläckar på undertaket. Ni kan även känna av mögellukt i vinden.

Det beror på om takbytet innefattar att ändra husets storlek eller karaktär. T.ex om ni endast ska byta ut takbeläggningen så behövs det inte. Men om ni ska exempelvis installera en takkupa så kan ni behöva ansöka om bygglov. Vi rekommenderar att ni kollar med er kommun eller kontaktar oss om ni är osäkra.

Du kan som privatperson dra ned kostnaden på takbytet genom att ansöka för ROT-avdraget. Det innebär att du kan sänka kostnaden på arbetskostnaden med 30% för takläggaren.

Du behöver ha taksäkerhet utefter regler som är utsatta av boverket. Det är till för att yrkesmän så som takläggare eller takskottare ska kunna beträda taket utan utsättas för skador. Om ni behöver hjälp med att installera taksäkerhetsanordningar så kontakta Takläggaren i Stockholm så ser vi över hur vi kan hjälpa er.

Hur mycket kostar det att byta eller laga taket?

En vanlig fråga vi får är hur mycket det egentligen kostar att renovera taket? Det kan bero på flera faktorer så som val av material och hur stor skadan är. Sedan beror det även på vilken takläggare ni väljer. För en mer exakt prissättning så rekommenderar vi att ni kontaktar Takläggaren i Stockholm så kommer vi förbi på ett kostnadsfritt besök.

Hur länge håller taket?

Livslängden på ert tak kan skifta beroende på vilket takmaterial ni har installerat. Tegelpannor håller vanligtvis upp till 50 år medan betong och plåt 40 år. Sedan finns det papptak som har en kortare livslängd på 25 år. Det bästa tipset för att förlänga är genom att regelbundet underhålla taket.

Behöver man ha en takstege på huset?

Behöver man ha en takstege installerat på taket? Svaret är ja. Du behöver ha taksäkerhet utefter regler som är utsatta av boverket. Det är till för att yrkesmän så som takläggare eller takskottare ska kunna beträda taket utan utsättas för skador. Om ni behöver hjälp med att installera taksäkerhetsanordningar så kontakta Takläggaren i Stockholm så ser vi över hur vi kan hjälpa er.

Är takrenoveringar ROT-berättigade?

Inte alla känner till att takbyten är ROT-berättigade. Så länge det är en bostadsrätt och du är en privatperson så kan du sänka kostnaden på arbetskostnaden med 30%. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta oss eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Recensioner

Se vad våra kunder säger

Mats T
Västerhaninge
Read More
Takläggaren i Stockholm bytte ut vårt tak till villan i Västerhaninge. De la ny papp, läkt, betongplattor samt goda plåtarbeten. Ända från små detaljer till helheten så ser taket välgjort ut. Arbetet blev även gjort under överenskommen tid och efter projektet var klart så städade de upp efter sig.
Johnny B
Södertälje
Read More
Vi anlitade Takläggaren i Stockholm för ett nytt tegeltak och tätskikt till vårt radhus ute i Södertälje. Arbetet sköttes både snabbt och effektivt inom överenskommen kostnad och tid. Vi var framförallt nöjda med projektledaren Dennis som svarade på våra frågor och funderingar.
Leif P
Nynäshamn
Read More
Vi fick hjälp från Takläggaren i Stockholm när vi upptäckte att taket behövde nya vindskivor och ommålning av husfasaden. Vi är mycket nöjda med resultatet och kan starkt rekommendera firman. De var både snabba med återkoppling vid frågor och erbjöd fri offert.

Våra senaste Projekt

Axplock av våra takprojekt i Stor-Stockholm

takprojekt i huddinge

Renovering Takkupa Huddinge

Totalrenovering av villatak med nybyggnation av takkupa ute vid Huddinge, Stuvsta.

snorasskyds

Snörasskydd BRF Högdalen

Omläggningen av taksäkerhet till BRF i Bandhagen med nytt snörasskydd som skyddar från snö och is.

tegelpanna tak stockholm

Omläggning taktegel Hägersten

Omläggning av tegelpannor, vindskivor och läkt till hus i Hägersten.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa takrenovering

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar
Nicklas 2

Nicklas
– Samordnare

Telefon: 010-555 89 73
E-mail: offert@taklaggaren.com

Nicklas 2

Vill du bli kontaktad?