Takläggaren

Takläggning på Värmdö & Ingarö

Ska du lägga om ditt tak på Värmdö i Stockholm? Vi är en erfaren takläggare som arbetar i hela Nacka & Värmdön med takrenovering, takbyten och takomläggning. Vi har tidigare utfört takarbeten i bland annat Gustavsberg, Ingarö, Hedvigsberg, Hanskroka, Sjösala, Hemmesta, Kolvik och Kopparmora. Hör av dig till oss för att få en kostnadsfri offert inom 48h!

Takbyten

Stora och små takbyten – för privatkunder, bostadsrättsföreningar & företag.

Takomläggning

Vi utför takomläggningar av alla sorters tak: plåt, tegel, betong & papp!

Takrenovering

Genom en takrenovering kan vi hjälpa dig skydda din fastighet från skador.

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.

Behöriga

Certifierade medarbetare

Snabb service

Vi återkommer så fort som möjligt

ROT-avdrag

30% av arbetskostnaden dras av

Söker ni en takläggare på Värmdö & Ingarö?

Bor du i Kalsvik, Saltsjö-Boo, Hemmesta eller på Värmdön? Vi utför takarbeten av alla slag i hela området kring Värmdö och Ingarö.

Takläggning och takbyten i Värmdö och Ingarö

Behöver du ett nytt tak eller byta ut ditt befintliga? Vi använder oss av Sveriges ledande leverantörer av material och garanterar ett väl utfört arbete. På det sättet kan du lita på att du får ett tak med god kvalitet. Vi utför även andra takarbeten, både stora och små, på hela området kring Värmdö och Ingarö. Totalentreprenad är möjlig även på mindre arbeten.

Kunniga och erfarna takläggare

Vänder du dig till oss kan du räkna med ett bra slutresultat. Vårt företag har lång erfarenhet och är känt för att vara seriöst. När vi arbetar med underentreprenörer använder vi oss bara av dem som är bäst inom branschen. Vi utför arbeten för privatpersoner som äger en villa eller annan fastighet, för bostadsrättsföreningar och för olika typer av företag.

Takläggning, takrenovering & takbyten i Värmdö kommun

Gratis hembesök i bland annat Gustavsvik, Norra Lagnö, Herrviksnäs och Södermöja.

Våra tjänster

  • Takläggning
  • Takbyte
  • Takrenovering
  • Takplåtsmålning
  • Underhåll av tak
  • Skottning av tak
  • Arbete för att skapa rätt taksäkerhet

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa takrenovering

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar
Nicklas 2

Nicklas
– Samordnare

Telefon: 010-555 89 73
E-mail: offert@taklaggaren.com

Tryggt och säkert val

Det bästa valet är att kontakta oss lite tidigare än du tänkt dig. Då har vi en chans att titta på ditt tak och se om det finns risk för att skador ska uppstå, och möjlighet att förebygga dem. På det sättet kan du slippa framtida problem och de stora kostnader fuktskador kan innebära.

  • Nöjda kunder – alltid högsta prioritet för oss, därför har vi alltid material och arbete med högsta kvalitet.
  • Lågt pris för bra kvalitet – material från Sveriges ledande takleverantörer med kvalitetssäkra priser.
  • Miljömedvetenhet – ständigt pågående arbete med att bli ännu mer miljövänliga

Takrenovering – börjar det bli dags?

Vi utför alla sorters takarbeten i Värmdö och Ingarö med omnejd.

Kunskap om bygglov och ROT-avdrag

Är du privatperson och äger en fastighet som behöver någon form av takarbete hjälper vi dig gärna både med själva jobbet och det som behövs för att det ska kunna utföras. Vi har koll på alla regelverk och kan hjälpa dig med till exempel bygglov eller ROT-avdrag.

Företag och bostadsrättsföreningar – totalentreprenad

Vi erbjuder totalentreprenad för såväl privatpersoner som för företag och bostadsrättsföreningar. Det innebär att vi kan stå för allt från att undersöka taken det rör sig om till att planera och utföra arbetet.

Kontakta oss för gratis offert och besök

Hör av dig till oss för att få en kostnadsfri offert. Vi gör också gärna ett gratis besök och titta på ditt tak, och diskuterar olika alternativ som kan passa. Vi arbetar i hela området kring Värmdö och Ingarö, till exempel i Gustavsberg, Ängsvik, Djurö, Fagerholm, Torsby, Mörtnäs, Norra-Lagnö och Stavsnäs. Våra montörer har tillgång till båt till t.ex. Runmarö, Saltarö, Möja, Tynningö, Vårholma, Nämndö, Sandhamn m.m. Som upptagningsområde kan vi även förse med Takläggning i Saltsjöbaden & Älgö i södra Stockholm.

Vanliga frågor

Läs vanliga frågor som uppkommer kring Takläggning

En vanlig fråga vi får är hur mycket det egentligen kostar att renovera taket? Det kan bero på flera faktorer så som val av material och hur stor skadan är. Sedan beror det även på vilken takläggare ni väljer. För en mer exakt prissättning så rekommenderar vi att ni kontaktar Takläggaren i Stockholm så kommer vi förbi på ett kostnadsfritt besök.

Livslängden på ert tak kan skifta beroende på vilket takmaterial ni har installerat. Tegelpannor håller vanligtvis upp till 50 år medan betong och plåt 40 år. Sedan finns det papptak som har en kortare livslängd på 25 år. Det bästa tipset för att förlänga är genom att regelbundet underhålla taket.

Behöver man ha en takstege installerat på taket? Svaret är ja. Du behöver ha taksäkerhet utefter regler som är utsatta av boverket. Det är till för att yrkesmän så som takläggare eller takskottare ska kunna beträda taket utan utsättas för skador. Om ni behöver hjälp med att installera taksäkerhetsanordningar så kontakta Takläggaren i Stockholm så ser vi över hur vi kan hjälpa er.

Inte alla känner till att takbyten är ROT-berättigade. Så länge det är en bostadsrätt och du är en privatperson så kan du sänka kostnaden på arbetskostnaden med 30%. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta oss eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Alla tak behöver med åren skötas om även plåttak. Idag installeras nya tak som har korrosionsskydd med ytskikt som motverkar rost. Men om skyddet skadas så kan korrosionen uppstå. Därför bör ni underhålla taket regelbundet oavsett vilket takmaterial ni har.

Om ni har märkt att taket har börjat läcka så absolut dags att lägga om taket. Men helst vill man utföra en takläggning redan innan detta sker. Du kan hålla utkik för skadade takpannor, mossa eller fuktfläckar på vinden.

Det kan bero på flera faktorer så som val av material och hur stor skadan är. Sedan beror det även på vilken takläggare ni väljer. För en mer exakt prissättning så rekommenderar vi att ni kontaktar Takläggaren i Stockholm så kommer vi förbi på ett kostnadsfritt besök

Det kan vara svårt för ett otränat öga för att se om taket är tätt då många skador som kan uppkomma håller sig gömda under teglet vid läkten. Men ni kan undersöka om innertaket har fuktfläckar eller om det är fuktigt vid skorstenen. Om ni är osäkra så kan ni kontakta Takläggaren i Stockholm så kommer en av våra takmontörer förbi och ser över taket.

Det beror helt på projektet och hur gammalt teglet är. Om det endast är pappen som är skadad och takpannorna fortfarande är unga och hela så kan de återanvändas. Men om de är över femton år gamla så rekommenderar vi att passa på att lägga om nya.

Även om bägge är takpannor så finns det skillnader mellan betong och tegel. Tegel har en längre livslängd och behåller sin färg längre. Men de är även tyngre så ibland kan betongpannor vara ett bättre val. Sedan är även betong billigare och kan färgas om i flera färger. Om ni behöver hjälp med att välja så kan ni kontakta oss.

Bland plåt, tegel, betong så brukar man säga ungefär 40 till 60 år innan man bör byta om taket helt. Vid papptak så gäller det cirka 20-30 år. Men om ni underhåller taket väl så kan de hålla ännu längre! Framförallt bör ni hålla taket rent från mossa som kan orsaka fuktskador.

Inte alla känner till att takbyten är ROT-berättigade. Så länge det är en bostadsrätt och du är en privatperson så kan du sänka kostnaden på arbetskostnaden med 30%. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta oss eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Det finns inget enkelt svar på frågan då det beror helt på förutsättningarna. Men generellt bör man renovera eller byta ut taket efter cirka 20 till 30 år. I många fall tror man att taket är i gott skick då takpannorna ser bra ut men det kan finnas osynliga skador på läkten.

Det beror på om takrenoveringen innefattar att byta husets storlek eller karaktär. Exempelvis om ni endast ska byta ut material så behövs det inte. Men om ni ska t.ex installera en ny våning eller plan så kan ni behöva ansöka om bygglov. Vi rekommenderar att ni kollar med er kommun eller kontaktar oss om ni är osäkra.

Du behöver ha taksäkerhet utefter regler som är utsatta av boverket. Det är till för att yrkesmän så som takläggare eller takskottare ska kunna beträda taket utan utsättas för skador. Om ni behöver hjälp med att installera taksäkerhetsanordningar så kan ni ta kontakt med våra takmontörer.

Det kan vara svårt för ett otränat öga för att se om det är dags för ett takbyte. Men det finns del ni kan hålla utkik för. Bl.a. om tegel- eller betongpannor är spruckna, om det finns mossa eller fuktfläckar på undertaket. Ni kan även känna av mögellukt i vinden.

Det beror på om takbytet innefattar att ändra husets storlek eller karaktär. T.ex om ni endast ska byta ut takbeläggningen så behövs det inte. Men om ni ska exempelvis installera en takkupa så kan ni behöva ansöka om bygglov. Vi rekommenderar att ni kollar med er kommun eller kontaktar oss om ni är osäkra.

Du kan som privatperson dra ned kostnaden på takbytet genom att ansöka för ROT-avdraget. Det innebär att du kan sänka kostnaden på arbetskostnaden med 30% för takläggaren.

Du behöver ha taksäkerhet utefter regler som är utsatta av boverket. Det är till för att yrkesmän så som takläggare eller takskottare ska kunna beträda taket utan utsättas för skador. Om ni behöver hjälp med att installera taksäkerhetsanordningar så kontakta Takläggaren i Stockholm så ser vi över hur vi kan hjälpa er.

Hur mycket kostar det att byta eller laga taket?

En vanlig fråga vi får är hur mycket det egentligen kostar att renovera taket? Det kan bero på flera faktorer så som val av material och hur stor skadan är. Sedan beror det även på vilken takläggare ni väljer. För en mer exakt prissättning så rekommenderar vi att ni kontaktar Takläggaren i Stockholm så kommer vi förbi på ett kostnadsfritt besök.

Hur länge håller taket?

Livslängden på ert tak kan skifta beroende på vilket takmaterial ni har installerat. Tegelpannor håller vanligtvis upp till 50 år medan betong och plåt 40 år. Sedan finns det papptak som har en kortare livslängd på 25 år. Det bästa tipset för att förlänga är genom att regelbundet underhålla taket.

Behöver man ha en takstege på huset?

Behöver man ha en takstege installerat på taket? Svaret är ja. Du behöver ha taksäkerhet utefter regler som är utsatta av boverket. Det är till för att yrkesmän så som takläggare eller takskottare ska kunna beträda taket utan utsättas för skador. Om ni behöver hjälp med att installera taksäkerhetsanordningar så kontakta Takläggaren i Stockholm så ser vi över hur vi kan hjälpa er.

Är takrenoveringar ROT-berättigade?

Inte alla känner till att takbyten är ROT-berättigade. Så länge det är en bostadsrätt och du är en privatperson så kan du sänka kostnaden på arbetskostnaden med 30%. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta oss eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Recensioner

Se vad våra kunder säger

Mats T
Västerhaninge
Read More
Takläggaren i Stockholm bytte ut vårt tak till villan i Västerhaninge. De la ny papp, läkt, betongplattor samt goda plåtarbeten. Ända från små detaljer till helheten så ser taket välgjort ut. Arbetet blev även gjort under överenskommen tid och efter projektet var klart så städade de upp efter sig.
Johnny B
Södertälje
Read More
Vi anlitade Takläggaren i Stockholm för ett nytt tegeltak och tätskikt till vårt radhus ute i Södertälje. Arbetet sköttes både snabbt och effektivt inom överenskommen kostnad och tid. Vi var framförallt nöjda med projektledaren Dennis som svarade på våra frågor och funderingar.
Leif P
Nynäshamn
Read More
Vi fick hjälp från Takläggaren i Stockholm när vi upptäckte att taket behövde nya vindskivor och ommålning av husfasaden. Vi är mycket nöjda med resultatet och kan starkt rekommendera firman. De var både snabba med återkoppling vid frågor och erbjöd fri offert.

Våra senaste Projekt

Axplock av våra takprojekt i Stor-Stockholm

takprojekt i huddinge

Renovering Takkupa Huddinge

Totalrenovering av villatak med nybyggnation av takkupa ute vid Huddinge, Stuvsta.

snorasskyds

Snörasskydd BRF Högdalen

Omläggningen av taksäkerhet till BRF i Bandhagen med nytt snörasskydd som skyddar från snö och is.

tegelpanna tak stockholm

Omläggning taktegel Hägersten

Omläggning av tegelpannor, vindskivor och läkt till hus i Hägersten.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa takrenovering

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar
Nicklas 2

Nicklas
– Samordnare

Telefon: 010-555 89 73
E-mail: offert@taklaggaren.com

Nicklas 2

Vill du bli kontaktad?